کتابخانه عمومی شهید حسینی طباطبایی شهرستان زهک

آشنایی بیشتر شما با کتاب و کتاب خوانی هدف ما است.

کتابخانه عمومی شهید حسینی طباطبایی شهرستان زهک

آشنایی بیشتر شما با کتاب و کتاب خوانی هدف ما است.

آشنایی بیشتر با کتب و منابع مکتوب موجود در کتابخانه.
آشنایی با روش های مفید کتابخوانی و مطالعه هدفدار.

طبقه بندی موضوعی
  • ۰
  • ۰

به مناسبت  ایام چهل سالگی پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی لیست معرفی چهل کتاب با موضوع فتنه و انقلاب اسلامی جهت بهره برداری و استفاده علاقه مندان معرفی می گردد.

 

کالبدشکافی فتنه هشتاد و هشت

برگرفته از سخنان رهبر معظم انقلاب

ناشر: انقلاب اسلامی

با مطالعه این کتابچه خواننده می‌تواند به یک درک جمع‌بندی شده و نظام‌مند از مواضع، تحلیل‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی در برابر فتنه 88 دست پیدا کند، خطوط اصلی تحلیل ماجرا را به دست آورد، ارزیابی جامعی از عوامل مؤثر در ماجراهای پس از انتخابات داشته باشد و جایگاه، نقش و وظایف خود را در افق آینده مشخص نماید.

«کالبدشکافی فتنه هشتاد و هشت»، شامل نمایه‌ی بیانات رهبر معظم انقلاب از اول فروردین سال 88 در حرم امام رضا علیه‌السلام تا سخنان ایشان در جمع مبلغان مذهبی در آستانه ماه محرم سال 88 است.

این کتاب با محوریت بیانات رهبر معظم انقلاب در قالب نمودار درختی در پنج فصل تنظیم شده است که در فصل اول شاهد سخنان رهبری پیش از انتخابات هستیم که در آن به وظیفه‌ مردم، نامزدها، چالش‌های پیش‏رو و آسیب‌های احتمالی پرداخته شده است. فصل دوم، مواضع، تحلیل‌ها، آسیب‌شناسی، توصیه‌ها و هشدارهای ایشان در فاصله‌ی انتخابات تا نمازجمعه تاریخی29 خرداد را در بر می‌گیرد. ماجرای فتنه و جوانب آن و همچنین راهکارهای ایشان برای خروج از فضای فتنه فصل سوم این کتاب را تشکیل می دهد. فصل چهارم به موضوع بصیرت توجه دارد و فصل پنجم به جنگ نرم و بازی بازیگرانش می‌پردازد

 

 

نقشه‌ نقش بر آب

برگرفته از سخنان رهبر معظم انقلاب

ناشر: انقلاب اسلامی

سال 1388 یکی از مهمترین مقاطع تاریخ انقلاب اسلامی ایران به‌شمار می‌رود. بروز فتنه‌ی بزرگ و سازمان‏یافته‌ای که دشمنان قسم‌خورده‌ی این انقلاب و سرزمین، سال‏ها برای آن برنامه‌ریزی و آماده‌سازی کرده بودند کشور و همه‌ آحاد جامعه را در معرض آزمونی بزرگ و سرنوشت‏ساز قرارداد.

به مدد لطف و عنایت الهی و برکات خون شهیدان و با رهبری حکیمانه و بی‌نظیر مقام معظم رهبری؛ حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای، انقلاب اسلامی این گردنه‌ دشوار را پشت سر نهاد. کتاب، حاوی فرازهای مهمی از رهنمودهای معظم له در طول یک سال و نیم پس از انتخابات یعنی سال 88 و 89 است و حاوی درس‏هایی ماندگار از این دوران حساس می‌باشد.

از مهمترین موضوعاتی که در این کتاب به آن‌ها اشاره شده است، به موارد ذیل می‌توان اشاره کرد:

اهمیت انتخابات در نظام اسلامی، دهمین انتخابات ریاست جمهوری، وظایف مردم و نامزدها، آسیب‌شناسی انتخابات، مواضع و رهنمودها درباره‌ فتنه‌ براندازی نظام اسلامی، اهمیت و معنای بصیرت، جنگ نرم دشمن و راه‏های مقابله با آن.

 

 

انقلاب اسلامی در بوته آزمون

نویسنده: منوچهر محمدی

ناشر: مؤسسه فرهنگی دانش و اندیشه معاصر

حوادث و اتفاقات قبل و بعد از انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری در ایران، در تاریخ سی ساله نظام جمهوری اسلامی به یقین از حوادث و اتفاقاتی استثنایی و کم‏نظیر بوده است. برای کشوری که در طول این سه دهه و در شرایط سخت و حتی در دوران هشت ساله جنگ تحمیلی تقریباً همه‏ساله یک انتخابات سراسری برگزار کرده و اجازه نداده است حتی یک روز هم وقفه و تأخیری در انجام انتخابات ایجاد شود و عموم آن‌ها به آرامی و بدون ایجاد تنش و برخورد، برگزار شده‌اند. آنچه که در دوران انتخابات دهم ریاست جمهوری صورت گرفت همه را شگفت زده کرد.

این شگفتی‌ها ما را به این نقطه می‏رساند که آنچه اتفاق افتاد نمی‌توانست حاصل یک حرکت خودجوش، ناگهانی و بدون طراحی قبلی باشد؛ بلکه حاصل یک برنامه‌ریزی درازمدت، طولانی و نتیجه کار عمیق اتاق‌های فکر و درهم تنیده دشمن بوده است و می‌طلبد که بر اساس این پیش‏فرض، پژوهشی عمیق و همه جانبه صورت گیرد.

در این کتاب ضمن پرداختن به برنامه‌ریزی‌های دشمن در این جنگ، فازهای عملیاتی و اجرایی آن را نیز مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می‌دهد.

 

 

آرکیو هشتاد و هشت

نویسنده: حسین قدیانی

ناشر: مرکز اسناد انقلاب اسلامی

فتنه‌ پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 88 جدا از آثار زیانبار، واژگان و اصطلاحات زیادی را وارد فرهنگ واژگان انقلاب اسلامی کرد و انواع نوشته‌ها را در قالب‌های مختلف به وجود آورد: طنز فتنه، دل‌نوشت فتنه و تدارک انواع نرم‌افزارها برای روشن کردن ابعاد مختلف و پیچیده جریان فتنه برای مردم، از جمله ادبیات راجع به فتنه می‌باشد.

«آرکیو هشتاد و هشت»، نوشته‌های یکی از نویسندگان است که در همان روزگار پر از گرد و غبار فتنه درباره حوادث و اشخاص مختلف نوشته شده است. نویسنده برای بیان مقصود خود قالب طنز را برگزیده که دارای ظرفیت‌های زیادی برای بیان مفاهیم بلند و عالی است.


شنبه پس از انتخابات

نویسنده: محمدسعید کاوه

ناشر: مرکز اسناد انقلاب اسلامی

انتخابات دهمین دوره‌ ریاست‌جمهوری در نظام جمهوری اسلامی وقایعی را در برداشت که از هر لحاظ شایسته‌ دقت و توجه است. مشارکت حدود 85 درصدی مردم در این انتخابات که بالاترین میزان مشارکت را دست‌کم در انتخابات چندین سال اخیر نشان می‌داد از جمله این وقایع است. اما وقایع فردای روز انتخابات و اعتراض بی‌رویه و شبهه‌افکنی در نتیجه‌ و نحوه برگزاری انتخابات باعث شکل‌گیری جو تشنج در جامعه شد که از نخستین ساعات پس از اعلام نتایج شروع شد و مدتی تداوم داشت.

مرکز اسناد انقلاب اسلامی در راستای ثبت و ضبط تحولات دوران حاکمیت نظام جمهوری اسلامی و شناساندن بهتر ماهیت جریان‌ها و حرکات و اغتشاشات اخیر اقدام به بازخوانی وقایع قبل و بعد از انتخابات و مواضع کاندیداها، افراد و گروه‏ها اقدام به چاپ این اثر نموده است.

 

 

نقش بهائیت در فتنه 1388

ناشر: مرکز اسناد انقلاب اسلامی

نقش دولت‌های بیگانه در شکل‌گیری و قوام فرقه بهائیت و اقدامات و اهداف آن علیه ایران بر کسی پوشیده نیست. این حزب سیاسی با بدعت‌های زشت بنیان‌گذاری شد و در دامان بیگانگان پرورش یافت. اما با پیروزی انقلاب اسلامی که دیگر مجالی برای تحقق اهداف شوم این فرقه باقی نمانده بود، بهائیان از طریق هم‏دستی با استکبار در تضعیف نظام اسلامی کوشیدند و به انحای مختلف در صدد تبلیغ مرام خود برآمدند. انتخابات دهم ریاست جمهوری و حوادث متعاقب آن عرصه‌ای بود تا دوباره بهائیان با اشاره محافل بیگانه علیه جمهوری اسلامی ایران توطئه کنند.

پیش از انتخاباتِ این دوره، بهائیان به دلیل بی‌علاقگی به سرنوشت ایران در هیچ انتخاباتی شرکت نمی‌کردند و خود را ایرانی نمی‌دانستند. اما این‏بار که اراده محافل بهائی بر شرکت در انتخابات و رأی‌دادن به نامزد مشخصی قرار گرفته بود، پیروان خود را به شرکت فعال فراخواندند. مردم ایران که با حضور چهل میلیونی خود در انتخابات دشمنان خارجی را در تحقق نقشه‌هایشان ناکام گذاشتند، این‏بار نیز دست رد بر سینه ایادی داخلی آنان زدند. حوادث بعد از انتخابات و اغتشاشات سران فتنه باعث شد که گروه کوچک بهائیان نیز به گروه‌های آشوبگر بپیوندند و در خیابان‌ها با نیروهای امنیتی درگیر شوند.

به علاوه رسانه‌های غربی و در رأس آنها تلویزیون فارسی بی‏بی‏سی نیز با تبلیغ و حمایت گسترده از بهائیان آنها را به حضور در خیابان‌ها تشویق می‌کرد. با دستگیری برخی از شرکت‌کنندگان بهائی در اغتشاشات و اعترافات آنان نیت پلید این فرقه در ضربه‌زدن به نظام اسلامی مشخص گردید. "نقشه بهاییت در فتنه 88" شامل برخی بازجویی‌ها از دستگیرشدگان بهائی در اغتشاشات روز عاشوراست که دقت در اعترافات و اقاریر آنها بسیاری از ابعاد و ماهیت فتنه 1388 را روشن می‌سازد.

 

نامیرا

نویسنده:  صادق کرمیار

ناشر: کتاب نیستان

«نامیرا» داستانی شخصیت‌محور است؛ رمانی با خرده‌روایت‌هایی از تغییر روش، هدف، آرزو و عاقبت آدم‌ها. این روزگار است که آدم‌ها را در محک انتخاب شدن و انتخاب کردن می‌گذارد و نویسنده نامیرا فقط تصویرساز صادق این رویدادهاست. کرمیار کتاب را به سبک رمان‌های کلاسیک با شروعی آرام آغاز می‌کند، تصویرسازی می‌کند، شخصیت‌ها را یک به یک وارد داستان می‌کند، آن‌ها را معرفی می‌کند و با داستان پیش می‌برد.

«نامیرا» اسیر اختلاف روایت‌های تاریخی نشده و البته از عقبه‌ی تحقیقی درستی بهره برده است.در «نامیرا» است که می‌فهمی بخشی از انبوه مردمی که به امام نامه نوشتند حضور امام را برای منافع شخصی خود می‌خواستند. امضاها به خاطر درد دین نبود بلکه برای طایفه‌ای سؤال این بود که چرا معاویه شام را برتر از کوفه دانسته است. وقتی که ابن‌زیاد سر کیسه را شل کرد و از بیت‌المال کیسه‌های طلا بخشید، دیگر آمدن امام فایده‌ای برای این قوم نداشت. قصور معاویه را یزید جبران کرده بود، شاید اگر امام می‌آمد به کوفه و زعامت قوم را برعهده می‌گرفت اینان باز هم مخالفت می‌کردند. هر چند ابن‌زیاد هلاکشان کرد و دستشان را به خون پسر  پیامبر(ص) آلوده کرد.

 

 

«نامیرا» داستانی شخصیت‌محور است؛ رمانی با خرده‌روایت‌هایی از تغییر روش، هدف، آرزو و عاقبت آدم‌ها. این روزگار است که آدم‌ها را در محک انتخاب شدن و انتخاب کردن می‌گذارد و نویسنده نامیرا فقط تصویرساز صادق این رویدادهاست. کرمیار کتاب را به سبک رمان‌های کلاسیک با شروعی آرام آغاز می‌کند، تصویرسازی می‌کند، شخصیت‌ها را یک به یک وارد داستان می‌کند، آن‌ها را معرفی می‌کند و با داستان پیش می‌برد.

 

خاطرات عزت شاهی، به کوشش محسن کاظمی، انتشارات سوره مهر

 

این کتاب اگرچه طبق عنوانش بیان خاطرات یکی از مبارزان قبل از انقلاب است اما در دل آن خاطرات جذاب، خواندنی و جالبی درباره مبارزات قبل از انقلاب و گروهک های مختلف بویژه سازمان مجاهدین خلق دارد و با اینکه نزدیک به یک دهه از چاپ اولیه آن می گذرد، همچنان جزو کتاب های پر فروش در زمینه تاریخ شفاهی محسوب می شود.


 

خاطرات مرضیه حدیدچی ، به کوشش محسن کاظمی، انتشارات سوره مهر

 

مرضیه حدیدچى (دباغ) از جمله زنان مبارز در سال های منجر به پیروزی انقلاب ‏است که فعالیت ها و حرکت هاى سیاسى خود را از سال 1346 آغاز کرد و این مبارزات را تا پیروزى انقلاب اسلامى ادامه داد. وی پس از پیروزی انقلاب فرمانده سپاه همدان، مسوول ‏بسیج خواهران و نماینده مجلس شورای اسلامی بوده است.

ماجراى قیام 15 خرداد 1342، تحصیل در محضر آیت‏الله سعیدى و شروع مبارزات، دستگیرى و شکنجه توسط عوامل شاه در سال 1352، هجرت به انگلستان، فعالیت هاى سیاسى در انگلیس، سوریه و لبنان، عزیمت به نوفل لوشاتو، فرماندهى سپاه همدان و عزیمت به مسکو براى ابلاغ پیام‏ حضرت امام خمینی (ره) به میخائیل گورباچف از جمله محورهای موضوعی خاطرات مرضیه حدیدچی هستند


 

 

آیندۀ انقلاب اسلامی ایران

استاد مرتضی مطهری

انتشارات صدرا،۱۳۶۲

 

متن اولیۀ کتاب، پیشتر با عنوان «پیرامون انقلاب اسلامی» منتشر شده و این مجلد که همراه با اضافاتی است، مشتمل بر شش بخش است. بخش اول به بررسی اهداف روحانیت در مبارزات می‌پردازد. شهید مطهری بر این باور است که روحانیت در مبارزات خود برای انقلاب اسلامی، تنها یک بُعدی عمل نکرده‌اند؛ بلکه خواسته‌اند تمام وجوه اسلام در جامعه تحقق پیدا کند. اما از آن‌جا که رسیدن به این خواسته، تغییر در آنچه اساس و زمینۀ ایجاد آن‌را تشکیل می‌دهد است، باید گفت اساسی‌ترین هدف روحانیت، همان چیزی است که در صدر اسلام اتفاق افتاد، یعنی تغییر حاکم و حکومت فاسد و اصلاحِ آن که این با تشکیل حکومت اسلامی محقق می‌گردد (صص۲۶-۲۷). بخش دوم که متن سخنرانیِ استاد شهید در دانشکدۀ الاهیات در تاریخ ۲/۱۱/۵۷ است، به «مفهوم آزادی عقیده» می‌پردازد. بنا به نظر سخنران، میان آزادی عقیده و آزادی تفکر تفاوت وجود دارد؛ هر عقیده‌ای ناشی از تفکر نیست. شرط آزادی تفکر، صراحت و عدم نفاق است (ص۴۱). بخش سوم، با عنوان «تحلیل انقلاب ایران»، مباحثی هم چون نظریه‌ها دربارۀ ماهیت انقلاب‌ها و از جمله، ماهیت انقلاب اسلامی ایران را مورد نظر دارد (صص۶۴-۶۷). این شهید، در ارتباط با ماهیت انقلاب اسلامی ایران، چهار نظریه آورده و از میان آن‌ها، نظریۀ «انقلاب اسلامیِ چندبعدی و همه‌جانبه» را مقبول ‌می‌داند (همان).

بخش چهارم، با عنوان «آیندۀ انقلاب اسلامی ایران» در نُه فصل، می‌کوشد هم به تبیین ریشه‌های انقلاب اسلامی بپردازد و هم مسائل پیشِ رویِ آن‌را حل نماید:

۱. ماهیت انقلاب ایران که در ادامۀ بخش سوم، نظریاتی را در ارتباط با ریشۀ انقلاب‌ها آورده است (صص۱۲۱- ۱۲۵). ۲. ریشه‌های انقلاب اسلامی است که مهترین بحث آن، این است که انقلاب روحی، مقدمۀ انقلاب اجتماعی است (ص۱۳۲). در صفحۀ ۱۳۲ چنین می‌خوانیم «آیا ممکن است جامعه‌ای انقلاب کند، نظامات اجتماعی حاکم بر آن جامعه را دگرگون کند، بدون آنکه مردم از نظر روحیه و شخصیت روحی دگرگون شده باشند؟ ... این امکان ندارد». استاد مطهری ارکان انقلاب روحی مردم ایران را دو چیز دانسته‌اند: دمیده شدن روح امر به معروف و جهاد در آنها، احساس شخصیت» (صص۱۳۳-۱۳۴). ۳. عدالت اجتماعی؛ معنویت، پایه و جزء لاینفک عدالت اجتماعی است(ص۱۵۵). ۴. استقلال و آزادی؛ در این قسمت گفته می‌شود «عدم استقلال فرد» به شکل‌های گوناگونی می‌تواند باشد (ص۱۵۷). همچنین از انواع مختلفی از استقلال مانند استقلال اقتصادی، استقلال فرهنگی و استقلال مکتبی صحبت شده است. ۵. معنویت در انقلاب اسلامی؛ ۶. روحانیت و انقلاب اسلامی؛ ۷. وظایف حوزه‌های علمیه؛ ۸. نقش زن در جمهوری اسلامی؛ ۹. نقش بانوان در تاریخ معاصر ایران.

 

بخش پنجم کتاب، مجموعه مصاحبه‌‌هایی از استاد مطهری است با عنوان «دربارۀ جمهوری اسلامی» و معطوف به مسائل آیندۀ نظام جمهوری اسلامی و بخش ششم که بخش پایانی و ضمیمه شده به کتاب است، به تبیین‌های درخشان استاد مطهری پیرامون اعلامیۀ جهانی حقوق بشر، اسلام و آزادی تفکر و فرق بین فکر و عقیده می‌پردازد


 

قطره، موج، دریا

 

مختصر و مفید در جریان روایت انقلاب قرار بگیرید. در «قطره، موج، دریا» بزرگان انقلاب از روزهای منتهی به 22 بهمن سال 57 می‌گویند. تدوین‌گر کتاب، بریده‌های مرتبط خاطرات افراد مختلف را کنار هم چیده تا مخاطبش را در جریان سیر پیروزی انقلاب قرار دهد. روایت از فوت فرزند امام خمینی (ره) آغاز می‌شود و تا روزهای پیروزی ادامه پیدا می‌کند

 

«شب ظلمانی شاهنشاهی»

برگرفته از بیانات رهبر معظّم انقلاب اسلامی درباره‌ی حکومت‌های پادشاهی ایران

در فصل نخستین کتاب «شب ظلمانی شاهنشاهی» به بحث نظر اسلام درباره‌ی سلطنت و تفاوت آن با نظام ولایت در اسلام پرداخته شده است.

فصل دوم به مفاسد و زیانهای عمومی دوران شاهنشاهی در ایران از ابتدا تا سال 57 و فصل سوم به جنایات و خیانتهای دوران قاجاریه اختصاص یافته است. در بسیاری از بیانات رهبر معظّم انقلاب، مفاسد مشترک دوران پهلوی و قاجاریه در کنار هم مورد بحث قرار گرفته است و بنابراین فصل چهارم کتاب، این موضوع را در دستور کار خود قرار داده است. فصل پنجم کتاب مفاسد و زیان‌های اختصاصی دوران محنت‌بار پهلوی را در 16 بخش مطرح می‌‌کند.

"یکی از بزرگترین نعمات الهی بر ملّت ایران، وجود حضرت امام خمینی (قدّس‌سرّه) و انقلاب اسلامی است. انقلاب اسلامی نقش بسزایی در از بین بردن آثار دوران محنت‌بار گذشته داشته است

 

 

انقلاب اسلامی و نظریه پایان تاریخ

مولف : محمد مددپور

ناشر کتاب : بضعه الرسول

نویسنده در این کتاب تلاش می کند با تکیه بر مباحث فلسفه تاریخ و مسائل تئوریک اعتقادی شیعه ـ به ویژه انتظار و ظهور امام زمان (عج) در عقاید شیعه ـ انقلاب اسلامی را به مثابه مقدمه پایان تاریخ و نمادی از ظهور واپسین انسان، تبیین و تفسیر نماید. وی بر این اعتقاد، انقلاب اسلامی را متکامل ترین شکل تمدن انسانی و پایان تاریخ به شمار آورده به دو طریق یا "راه "در این خصوص اشاره می کند : راه اول همان بازگشت مدرنیته به نام اسلام است و راه دوم گذر از جهان مدرنیته و آماده گری برای گشایش ساحت مقدس با تفکری معنوی و پارسایانه که این امر خلاف عادت است و ویژگی انقلاب اسلامی که آن را از همه نهضت های مذکور متفاوت می کند. در حالت اول فقط یک تمدن وجود دارد و این تمدن پایان تاریخ است، یعنی سیطره تمدن تکنولوژیک و غیر معنوی غرب .اما راه دوم، از تمدن موجود مسلط غرب که راه همه تمدن ها در مسیر حذف آن قرار گرفته است، می گذرد. کتاب از دو فصل تشکیل شده است، فصل اول با بحثی درباره تجدد و سنت آغاز می شود؛ سپس دو نظریه برخورد تمدن های هانتینگتون و پایان تاریخ فوکویاما شرح و تحلیل و ارزیابی می گردد و پس از بحثی مبسوط درباره تحلیل انقلاب اسلامی براساس نظریه پایان تاریخ فوکویاما، نویسنده نظریه خود را با عنوان "پایان مدرنیته و تمدن غربی و بقیه الله در نگاه شیعه "مطرح می کند. مولف در فصل دوم تلاش می کند زمینه ها و اشکال مختلف رویارویی های حال و آینده انقلاب اسلامی را روشن و تحلیل نماید . کلام آخر کتاب، به بحث درباره راه دو گانه غربی شدن یا اسلامی شدن جهان و ایران اختصاص دارد

 

«روشنای آینده»

آینده‌پژوهی انقلاب اسلامی در بیان حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای(مدّظلّه‌العالی

 

کتاب حاضر به طور جامع، وعده‌های صادق رهبر معظّم انقلاب در مورد آینده‌ی پیش روی ملّت و نظام اسلامی را در خود جمع کرده است. شایان ذکر است که موفّقیّت یک انقلاب، زمانی قابل ارزیابی است که دانسته شود آیا به اهداف خود رسیده است یا نه؟ بخش اوّل کتاب به بررسی آرمانها و اهداف انقلاب اسلامی اختصاص یافته است. باید دانست که پیش‌بینیهای معظّمٌ‌له نسبت به آینده‌ی درخشان کشور، بر اساس بررسیهای جامعی است که ایشان انجام داده‌اند و مبتنی بر ظرفیّت‌هایی است که در اختیار نظام اسلامی قرار دارد.

 

بخش دوّم این اثر ظرفیّت‌ها و امکاناتی را معرّفی می‌کند که بر پایه‌ی آن، دستیابی به آینده‌ای نورانی و متعالی ممکن خواهد بود. اگرچه که یکی از ظرفیّتهای نظام اسلامی، نیروهای مؤمن هستند که به برکت ایمان و استقامت ایشان، سنّتهای الهی نیز به کمک می‌آیند و نوید آینده‌ای درخشان را میدهند، امّا به خاطر وجود موانعی بیرونی و درونی، اینگونه نیست که آینده‌ی روشن انقلاب خودبه‌خود به وجود آید بلکه در این زمینه مسئولیّتهایی متوجّه کارگزاران نظام و اقشار و خواص و آحاد مردم میکند.

در بخش سوّم و چهارم این اثر، به بررسی موانع درونی و بیرونی و همچنین مسئولیّت‌ها و وظایف پرداخته شده است. بخش پنجم کتاب نیز حاوی وعده‌ها و پیش‌بینی‌هایی است که در سالهای مختلف توسّط رهبر معظّم انقلاب بیان شده است

 

 

استمرار انقلاب با کدام روایت؟: شناخت گفتمان های «تجددگرایی اسلامی، تجددگرایی، سنت گرایی و تمدن گرایی اسلامی»

مولف : مصطفی جمالی

ناشر کتاب : تمدن نوین اسلامی

اثر حاضر، پژوهشی در انواع گفتمان های تجددگرایی به سبک غربی، تجددگرایی اسلامی، سنت گرایی و تمدن گرایی اسلامی و تبیین ویژگی های هر یک از این گفتمان ها است.

در این اثر ضمن بررسی معنای تمدن، بصیرت، گفتمان، تجددگرایی و بیان ارکان آنها، به بحث در مورد عوامل ساخت یک تمدن پرداخته شده و دیدگاه های مختلف در زمینه تجددگرایی به سبک غربی، تجددگرایی اسلامی، سنت گرایی و تمدن گرایی اسلامی منعکس گردیده است.

در همین زمینه نویسنده به نقد و ارزیابی الگوی توسعه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی غرب پرداخته و مبنای آن را سکولارسم، اومانیسم و لیبرالیسم معرفی نموده است.

آنگاه به نقد دیدگاه سنت گرایی با گرایش متحجرانه پرداخته و تصویری از تمدن و تجدد اسلامی ناب و اصیل ارایه نموده و فرایند دستیابی به چنین تمدنی را تبیین کرده است.

وی انقلاب اسلامی ایران را نمونه ای از تمدن و تجدد اسلامی خوانده که با همه فراز و نشیب های مختلفی که داشته به سوی ساختن یک تمدن اسلامی در حرکت است

 


راه مستقیم انقلاب: فرایند پنجگانه تحقق اهداف نهضت اسلامی از منظر حضرت امام خمینی (رحمه الله) و حضرت امام خامنه ای (مد ظله العالی) (دوره دو جلدی)

تحقیق و تنظیم کتاب : علی اکبر عبدالاحدی مقدم

ناشر کتاب : موسسه فرهنگی ولاء منتظر (عج)

این کتاب با تقسیم بندی منطقی، تدوینی جذاب و برگرفته از اندیشه انقلاب اسلامی است که در دو جلد، مبانی اندیشه و اهداف نهضت اسلامی را از دیدگاه امام خمینی ره و مقام معظم رهبری بیان نموده است. فرایند پنجگانه تحقیق حاضر عبارتند از: 1. انقلاب اسلامی: در آن مفهوم و ماهیت انقلاب اسلامی، اصول و مبانی انقلاب اسلامی، عوامل پیروزی انقلاب اسلامی، مقایسه انقلاب اسلامی با سایر انقلاب ها، اهداف انقلاب اسلامی، کارگزاران انقلاب اسلامی، دستاوردهای انقلاب اسلامی، بایسته های تداوم و ماندگاری انقلاب اسلامی، آسیب شناسی و چالشهای فرا روی انقلاب اسلامی، چشم-اندازهای انقلاب اسلامی بررسی می گردد. 2. نظام اسلامی: در آن مفهوم و ماهیت نظام اسلامی، اصول و مبانی نظام اسلامی، اهداف و ارزشهای نظام اسلامی، الگوی نظام اسلامی، ارکان نظام اسلامی، مواضع نظام و آسیب های نظام اسلامی، ساختار نظام اسلامی بررسی می گردد. 3. دولت اسلامی: در آن مفهوم دولت اسلامی، مبانی فکری دولت اسلامی، ویژگی های دولت اسلامی، سیاستها و اهداف دولت اسلامی و آسیب شناسی دولت اسلامی، ویژگی های کارگزاران دولت اسلامی بررسی می گردد. 4. کشور اسلامی: در آن مفهوم کشو اسلامی، اهداف، شاخصه ها و ویژگی های جامعه اسلامی اصول و مبانی کشور اسلامی، ساختار کشور اسلامی، بایسته های جامعه اسلامی، راه رسیدن به اهداف، نتیجه ایجاد کشور اسلامی بررسی می گردد. 5. دنیای اسلامی: در آن مفهوم و ماهیت دنیای اسلامی، عوامل و زمینه های شکل گیری دنیای اسلامی، وظایف جمهوری اسلامی ایران برای تحقق دنیای اسلامی، موانع تحقق دنیای اسلامی بررسی می گردد؛ در جلد اول کتاب با 152 صفحه، فرایند پنجگانه تحقق اهداف نهضت اسلامی از منظر حضرت امام خمینی ره و در جلد دوم با 145 صفحه فرایند پنجگانه تحقق اهداف نهضت اسلامی از منظر حضرت امام خامنه ای مدظله العالی توصیف می گردد.

امام خمینی ره: همانطوری که از اول نهضت با کوشش، انقلاب بزرگ را تحقق بخشیدید، از این به بعد هم با وحدت کلمه و با اتکال به خداوند تبارک و تعالی، این نهضت را ادامه دهید. ما دربین راه هستیم و باید راه طولانی را طی کنیم و آن راه طولانی این است که بیرق اسلام را در همه قطب های زمین اهتزاز در آوریم. (29/2/1359)

مقام معظم رهبری مدظله العالی: ما می خواهیم آن نظامی، آن تشکیلاتی و آن حکومتی را که بتوان این هدفها را در آن محقق گردد، به وجود آوریم. این یک فرآیند طولانی و دشوار دارد و شروعش از انقلاب اسلامی است. (12/9/1379

 

امام خمینی و خودآگاهی تاریخی

مولف : اصغر طاهرزاده

ناشر کتاب : لب المیزان

کتابی که در پیش رو دارید قسمتی از مجموعه مباحث استاد طاهرزاده در رابطه با «جایگاه تاریخی انقلاب اسلامی» و نقش آن در حال و آیندهٔ جهان است. در مورد این مباحث نظر شما را به نکات زیر جلب می نماییم.

1- نویسنده با اعتقاد به این که دنیای مدرن دیگر جایی در عالم ندارد، به انقلاب اسلامی به عنوان روح معنوی این عصر که هرگز کهنه نمی شود، نظر دارد و خواننده را متوجه این امر مهم می کند که در عصر گسترش عالَم غربی که سعی دارد سایر ملل را بی عالَم و بی تاریخ کند، انقلابی متولد شده که در جوهر و ماهیت خود، تحولی است بیرون از حوزهٔ فکر و تمدن غربی، و بر همین اساس تذکر می دهد آن انقلاب را با عینک غربی ننگریم که هرگز به حقیقت آن آگاهی نمی یابیم. زیرا به گفتهٔ میشل فوکو: «وقتی ایرانیان از حکومت اسلامی حرف می زنند، وقتی جلوی گلوله در خیابان ها، آن را فریاد می زنند، ... و با این کار شاید خطر یک حمام خون را به جان می خرند... به نظر من به واقعیتی می اندیشند که به ایشان بسیار نزدیک است... چون کوششی است برای این که سیاست، یک بُعد معنوی پیدا کند».

2- توجه به تفاوت ذاتی دو رویکرد متفاوت نسبت به زندگی در این دوران، رمز کلیدی کتابی است که روبه روی خود دارید. عبور از نوعی زندگی که آرمان های خود را در فرهنگ مدرنیته دنبال می کند و رویکرد به نوع دیگری در زندگی است که می خواهد از طریق انقلاب اسلامی، از غرب و فرهنگ مدرنیته عبور کند و زندگی زمینی را به آسمان متصل گرداند.

3 - روح حاکم بر زمانه که تحت تأثیر فرهنگ مدرنیته است، آنچنان آشفته است که انسان به راحتی معنی حادثه ای را که آمده است تا ماوراء فرهنگ مدرنیته، متذکر رجوع بشر به آسمان باشد، نمی فهمد و لذا نسبت به فهم جایگاه انقلاب اسلامی در این دوران گرفتار برداشت های از پیش ساخته می شود که آن برداشت ها دیواری در برابر فهم او و فهم انقلاب اسلامی می کشد. نویسنده تلاش کرده با توجه به این امر، ماوراء نگاه مدرنیته، انقلاب اسلامی را بنمایاند. زیرا که باید مواظب باشیم انقلاب اسلامی را در حدّ فهم های محدود ننگریم وگرنه بی توجه به حقیقت روحانی و جایگاه تاریخی آن، سخن گفته ایم.

 

4 - ممکن است در ابتدا به مؤلف ایراد گرفته شود که نگاه او به انقلاب اسلامی، نگاهی آرمانی است که با واقعیت آن متفاوت است، ولی وقتی حقانیت سخن روشن می گردد که سعی شود به همهٔ زوایایی که در رابطه با انقلاب اسلامی در کتاب توجه داده شده، عنایت گردد، در آن صورت است که معلوم خواهد شد چرا إصرار می شود انقلاب اسلامی یک رستاخیز در همهٔ جهان امروز است و همچون روز حساب جایگاه هرکس را تعیین می کند.

5 - زبان فرهنگِ مدرنیته که ما نیز با تأسیس اولین دبستان، قبل از انقلاب مشروطه با آن آشنا شدیم و بعد به وسیلهٔ آن فکر کردیم، زبانی نیست که بتواند جایگاه انقلاب اسلامی را تبیین کند و به همین جهت مؤلف محترم سعی فراوان کرده تا ماوراء گفتمانی که تحت تأثیر فرهنگ غرب است، ذات انقلاب اسلامی را بنمایاند تا حقیقتاً با چهرهٔ واقعی انقلاب اسلامی روبه رو شویم و همین امر موجب شده که در بعضی موارد خواننده به زحمت بیفتد و آرامش خود را در حین مطالعهٔ کتاب از دست بدهد، چون یا واژه ها را ناآشنا می بیند و یا افقی که به میان می آید افقی نیست که خواننده عادت کرده باشد از آن افق بنگرد

6 - مؤلف محترم با توجه به این قاعده که «با آغاز عهد تازه، تأثیر آن چه به گذشته تعلق دارد، کم می شود» روشن می کند که چگونه با حضور انقلاب اسلامی در عالم، عهد الهی از یاد رفتهٔ بشر به او برمی گردد و در آن راستا فرهنگ غربی در عالَم به سرعت فروکاسته می گردد و به این دلیل باید به آیندهٔ انقلاب اسلامی امیدوار بود

 


نظریه تمدن جدید اسلامی: فلسفه تکامل تمدن اسلامی و جوهر افول یابنده ی تمدن غر

مولف : موسی نجفی

ناشر کتاب : آرما

 

«نظریه تمدن جدید اسلامی»، مجموعه مقالات، مصاحبه ها و سخنرانی های دکتر موسی نجفی حول محور فلسفه تکامل تمدن اسلامی و جوهر افول یابنده تمدن غرب است.

نویسنده در مقاله ای از این کتاب با اشاره به سیر تاریخی رویارویی جهان اسلام با غرب، به بررسی شرایط فعلی این هماوردی پرداخته است.

در ادامه نویسنده با اشاره نظر اندیشمندانی چون میشل فوکو که انقلاب اسلامی را انقلابی فرامدرن می خوانند؛ می نویسد:««هویت ملی» و یا «هویت اسلامی» که با ندای انقلاب اسلامی، راه و مسیر خود را از نگاه غربی در عالم جدا کرد.

در بخش دیگری از کتاب این استاد علوم سیاسی به مدرنیته و ویژگی های آن در غرب و اثرات آن در سایر کشورها پرداخته است.

وی در مورد انقلاب اسلامی معتقد است:«اما انقلاب اسلامی از رابطه اسلام در حداکثر، مدرنیته در حداقل پیروی کرده و استفاده از وسایل مدرن، در حداقل قرار گرفت. ایدئولوژی مدرن راهکار اسلام نیست. به همین دلیل در تمدن اسلامی ای که اسلام می سازد، شاید وسایل مدرن باشند، اما یک فرمول خاص وجود دارد. این وسایل مدرن، ایدئولوژیک نیستند؛ بلکه متدولوژیک اند. به عبارت دیگر فلسفه مدرن حاکم نیست».

نویسنده در عمق این مباحث، شریعت اسلام را عامل پیشرفت تمدن اسلامی می داند و نقش پیشوایان دین را در فرهنگ سازی و از اجمال به تفصیل رسیدن اسلام می خواند


نیمه پنهان 10: سیمای کارگزاران فرهنگ و سیاست - انقلاب و روشنفکران (76-1356)

مولف : دفتر پژوهشهای مؤسسه کیهان

ناشر کتاب : کیهان

کتاب حاضر روایتی است اگرچه کوتاه ولی گزنده و عبرت آموز از ناگفته های تعاملات مسموم روشنفکران تهی از مایه های مذهبی و ملی با انقلاب است یا به تعبیری ادعانامه ایست علیه حلقه ها، محافل، شبکه های آلوده ای که مدعی دفاع از ملت بودند اما همزمان با انتقم کشی دشمنان دیرینه، از پشت به انقلاب و مردم خنجر زدند.
این کتاب در چهار فصل با عناوین ذیل تدوین شده است:
مرتجع و محافظه کار در برابر انقلاب، گذر از محافظه کاری به رادیکالیسم ریاکار، بن بست و انزوای رادیکالیسم وابسته، راهبردهای ائتلاف برای شبیخون فرهنگی

 

نکته های ناب - جلد ششم

 

گزیده بیانات رهبر فرزانه انقلاب در جمع دانشجویان، دانشگاهیان و مجامع علمی - فرهنگی (بسیج، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، اعتماد به نفس ملی، اقتصاد مقاومتی)

 

مولف : سید علی خامنه ای

 

تحقیق و تنظیم کتاب : حسن قدوسی زاده

 

ناشر کتاب : دفتر نشر معارف

 

مجموعه ای که با عنوان "نکته های ناب" فرا روی شما است، گلچینی دلنشین و جذاب از بیانات رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای مدّظلّهالعالی است که در طول سالهای 83-63 در جمع دانشجویان، استادان دانشگاه، مسئولین شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر مجامع علمی و دانشگاهی ایراد گردیده است

 

.

 

  • ۹۷/۱۰/۳۰
  • محمد ملاشاهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی