کتابخانه عمومی شهید حسینی طباطبایی شهرستان زهک

آشنایی بیشتر شما با کتاب و کتاب خوانی هدف ما است.

کتابخانه عمومی شهید حسینی طباطبایی شهرستان زهک

آشنایی بیشتر شما با کتاب و کتاب خوانی هدف ما است.

آشنایی بیشتر با کتب و منابع مکتوب موجود در کتابخانه.
آشنایی با روش های مفید کتابخوانی و مطالعه هدفدار.

طبقه بندی موضوعی
  • ۰
  • ۰

شاید شما هم تا به حال تجربه قطع شدن برق را در شب داشته اید. در آن تاریکی تقریباً مطلق ، آدم احساس خاصی دارد:ندیدن محیط اطراف ، باعث می شود نتوانیم  چند قدم  راه برویم و مرتب به در و دیوار و اشیاء اطراف برخورد کنیم.حتی برای یک کار ساده مثل خوردن یک لیوان آب ، نمی توانیم به راحتی به آشپزخانه بروید، یا ساده تر از آن ، حتی اگر دست خودمان را جلوی صورتمان بگیریم ، نمیتوانیم آن را ببینیم .

تا حدی که برای جلوگیری از بروز هر گونه خطری ، باید حرکت خود را بسیار محدود کنیم یا یک گوشه ای بی حرکت بنشینیم تا نه ما با کسی یا چیزی برخورد کنیم و نه کسی با ما تصادم نماید. اگر خوب دقت کنیم ، می بینیم با وجودی که تجربه سالهای طولانی زندگی کردن در این خانه و اتاقهای آن  را داریم ، ولی وقتی تاریکی پیش می آید ( یا بهتر بگویم: وقتی نور را از دست می دهیم ) ، نمی توانیم با تصویر ذهنی خودمان از محیط اطراف ، راهمان را پیدا کنیم.اما در همین شرایط ، اگر حتی  یک کبریت روشن کنیم ، تا حد زیادی این مشکل  برطرف می شود.

این مسأله نشان میدهد که ما برای « حرکت کردن  » در فضای اطراف ، نمی توانیم روی حدسیات ذهنی خودمان حساب کنیم . چون گمانه زنی های ذهنی ما درباره وضعیت محیط اطرافمان ، به حدی  نادرست یا غیر دقیق است که عملاً کارآیی ندارد و به  درد نمی خورد و ما برای  درک  « جایگاه خود در محیط اطراف  » و  « تشخیص مسیر صحیح حرکت  » حتماً به  وجود « نور » احتیاج  خواهیم داشت. ولو اینکه آن نور ، نور ضعیف و کمی باشد. این نور ، برای  راه رفتن در خانه لازم بود. ما برای حرکتهای مهمتر ، برای اینکه در زندگی  در مسیر صحیح حرکت کنیم  و دچار آسیب نشویم ، هم به « نور » نیاز داریم. آن نوری که می تواند ما را از سرگشتگی های میدانهای گوناگون زندگی نجات دهد و مسیر درست عبور را به ما نشان دهد ، « علم  » است.حتی مقدار کمی علم هم می تواند تا حد زیادی این اثر را داشته باشد. برای این مقصود ، ما  نیازمند کسب معرفت  در خصوص « شناخت انسان » و « جایگاه او در جهان اطرافش » هستیم. بدون برخورداری از حداقل ضروری این شناختها ، ما نمی توانیم فضای اطرافمان را درست ببینیم و مسیر صحیح عبور را پیدا کنیم. بلکه ناچاراً به گمانه های ذهنی غیر دقیق و بعضاً نادرست خود تکیه می کنیم که نتیجه آن هم برخورد با دیگران و ایجاد انواع ناراحتی ها و اختلافات و کدورتها و نگرانی هاست.

پاره ای از این تاثیر گذاری را در موارد ذیل می توان برشمرد:

1- کسب علم، فرد را در اجتماع کامیاب می‏سازد؛ چون او را به مهارت‏ها و عواطف و معارف و روش تفکر مناسبی که او را در جای خویش در اجتماع منسجم سازد مجهز می‏نماید .

2- سطح اقتصادی فرد را بهبود می‏بخشد. کسب علم فرد را به مهارت‏ها و معارف و اسلوب‏های تفکر مجهز می‏سازد تا بتواند فرد به اجتماع خود بینا و به اعمالی که سودبخش است، آشنا شده و به قدرت و مهارت بهره‏برداری خود بیافزاید.

3- سطح اجتماعی فرد را بالا می‏برد. با علم اندوزی بسیاری از افراد می‏توانند از یک نوع طبقه خاص در اجتماع، به طبقه بهتر منتقل گردند.

4- عامل بهره‏مند شدن فرد از مزایای عالی زندگی است. فرد در سایه تعلیم، بهره خود را از طریق ذوق ادبی و فنی و علاقه به زیبایی و ارزش‏های روحی می‏گیرد.

5- تحصیل علم چون باعث ترقی افراد جامعه می‏شود، بالطبع ترقی اجتماعی را نیز در پی خواهد داشت.

6- به هر میزان که علم،آگاهی و اطلاعات انسان بیشتر شود ، درک ، فهم و شعورش بالاتر میرود .

7-   جمال و زیبایی با لباس نیست ، بلکه زیبایی و جمال به علم و ادب است.

12-  هرکس بیشتر کتاب بخواند ، کامیاب تر است.

13-   کتاب مشکل گشای همه مسائل و مشکلات است .

14-   مطالعه همان اثری را در روح می گذارد که ورزش در بدن .


  • ۹۸/۰۲/۰۳
  • محمد ملاشاهی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی